150413_harmalanranta_still_nettisivuillle

Case: Härmälänranta – Visualisointi luo kuvan tulevaisuudesta

Härmälänranta on Skanskan Tampereelle rakentama uusi asuinalue, jonka suunnittelun lähtökohdaksi on nostettu potentiaalisten asukkaiden ja yrittäjien toiveet.

Lue lisää
HHR-virtual-model-screenshot-1

Tietoa mullisti Helsinki High-rise -kilpailun 3D-työskentelyn

Senaatti-kiinteistöjen ja Helsingin kaupungin järjestämässä Helsinki High-rise -arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailussa käytettiin 3D -suunnittelua kilpailu- ja tuomarointityöskentelyssä täysin uraauurtavalla tavalla, ensimmäistä kertaa maailmassa.

Helsinki High-rise -kilpailussa suunnittelun kohteena oli Pasilan valtava tornitalokokonaisuus.  Kohteen suuresta koosta johtuen kilpailuehdotusten arviointi ja esittely olisi ollut perinteisten visualisointien, kuten kuvien ja videoiden avulla erittäin haastavaa, joten apuun valjastettiin moderni teknologia.

Teknologinen kehitys on avannut uusia mahdollisuuksia katselmoida suunnitelmia  ns. virtuaaliympäristössä. Nykyään 3D-malleihin voidaan sukeltaa sisään kuin videopeleissä, jolloin ehdotuksia voidaan arvioida paljon realistisemmin. Näin toimittiin myös Helsinki High-rise -kilpailun yhteydessä.

Lue lisää
Rekryilmoitus

Etsimme tekijöitä osaksi kasvavaa huipputiimiämme

Haluatko olla osa rakennusalan toimintatapojen mullistusta? Haemme tietomallikoordinaattoreita täydentämään ryhmäämme.

Lue lisää
kansikuva_demo

Tietoa weup

What is Weup?

Weup is Tietoa Finland Ltd’s latest development project. Our goal is to revolutionize the way how the geospatial information will be advertised, shared and used.

Lue lisää
Tukholman messut_paakuva

Visuaalisen sisällön ja tarinankerronnan menetelmiä kehittämässä – Tietoa vieraili Tukholman kalustemessuilla

Tämän päivän kuluttajat ovat yhä tarkempia ostopäätöksissään. Tavaroiden, hyödykkeiden ja palveluiden laaja tarjonta, erilaisten käyttäjäryhmien muuttuvat kulutustottumukset sekä ekologiset, poliittiset ja taloudelliset muutokset saavat ihmiset reagoimaan ostokäyttäytymisellään. Tästä syystä on oleellista ymmärtää loppukäyttäjän tarpeita.

Lue lisää
CASE Kyosti Kallion tie 10 ja Munkkivuoren ala-aste

CASE: Kyösti Kallion tie 10 ja Munkkivuoren ala-aste – Älykäs inventointimallinnus tuo selkeitä hyötyjä myös asuinrakennuksien ja koulujen remonteissa

As Oy Kyösti Kallion tie 10:ssa on meneillään linjasaneeraus. Kohteesta on tehty inventointimalli, jonka pohjaksi on laserkeilattu remontin kannalta olennaisimmat paikat eli osakkaiden kylpyhuoneet sekä taloyhtiön yhteiset märkätilat. Osittainen laserkeilaus sopii nimenomaan tämän tyyppisiin kohteisiin, joissa uudistukset kohdistuvat vain tiettyyn osaan taloa.

Lue lisää
seminaarikutsu_kuva

Tervetuloa tietomallihankkeiden ohjauksen haasteet -seminaariin!

Tietomallintamisen johtaminen, organisointi ja koordinointi rakennushankkeissa -tutkimushankkeen loppuseminaari esittelee tietomallintamisen johtamisen nykykäytäntöjä ja tulevaisuuden kehittämismahdollisuuksia.

Lue lisää
Hartela_Laurinranta_c010_terassi_004_sRGB

Case: Tasokas visualisointi nostaa kohteiden kiinnostavuutta

Tietoa Finland on tehnyt Hartelan kanssa yhteistyötä visualisoinnin saralla syksystä 2015.

”Olemme erittäin tyytyväisiä”, kertoo Hartelan Asuntotuotannon Design Manager Sanna von Bruun. ”Tietoan porukka on todella ammattitaitoista. Heillä on ymmärrys ja tietotaito kuvasommitteluun sekä arkkitehtuuriin ja rakentamiseen.

Lue lisää
Kattojen ilmakuvaus

Kattojen ilmakuvaus on nopeaa, edullista ja hämmästyttävän tarkkaa

Kattojen ilmakuvaus on nopeaa, edullista ja hämmästyttävän tarkkaa

Vesikattojen korjaussuunnitelmien teko on perinteisesti ollut vaativaa, koska kohteen tarkka mittaaminen on ollut vaarallista ja lähes mahdotonta.

Tietoa on tehnyt jo vuosia ilmakuvausta multikoptereilla. Nykyisin erityisesti kattojen kuvaukset ovat yleistyneet.

Lue lisää
resepti_web

Case: Suunnittelun Resepti

”Modernissa rakentamisessa ymmärretään suunnittelun tärkeys ja siihen panostetaan enenevässä määrin”, iloitsee Tietoan toimitusjohtaja, tietomallikoordinoinnin uranuurtaja Marko Rajala. ”Lisäksi ymmärretään, että mitä tiiviimpi eri asiantuntijoiden yhteistyö on jo suunnittelun alkuvaiheessa, sitä parempi on suunnittelun lopputulos – ja lopullinen rakennus.

Lue lisää